Тръмп към „Поход за Живот”: Ще наложа забрана върху всички закони, които защитават аборта

За трета поредна година, Доналд Тръмп предложи своята подкрепа към „Поход за живота“, чрез видео, адресирано до най-голямото движение против абортите, обещавайки да наложи вето на всяко законодателство, свързано с подкрепа на абортите, което му бъде предложено.

„Днес подписах писмо до Конгреса, за да подчертая, че ако ми изпратят каквото и да е  законодателство, което отслабва защитата върху човешкият живот, ще наложа вето.“ Във видео речта си, Тръмп каза още: „Имаме подкрепа да отстояваме тези забрани. Наясно сме, че всеки живот е ценен и си заслужава да се брани; като президент, винаги ще защитавам първостепенното право, записано в нашата Декларация за Независимост – правото на живот.“

Susan B. Anthony List president Marjorie Dannenfelser обяви пред LifeNews, че обещанието на президента Тръмп, да забрани всички законодателства в полза на абортите, е силно послание към демократите: „Днес президента Тръмп изпрати смело послание към Нанси Пелоси,  че популярните пролайф политики, като Hyde Amendment, които спасяват неродени деца и защитават данъкоплатците,  ще останат в сила, въпреки крайните ѝ атаки. Голяма част от американците, е против финансирането на абортите, както в страната, така и в чужбина. Президентът Тръмп е най-пролайф ориентирания президент, който нашата нация е имала и спазва своето обещание към пролайф американците, които го подкрепиха за президент“.

По време на речта си, президентът говори за достойнството на неродените деца, казвайки че те разкриват „красотата на човешката душа и величието на Божието творение.” Той също така припомни многобройните инициативи предприети от неговата администрация, включително разширяването на политическата подкрепа за Мексико Сити, който спира финансирането на абортите и защитава  религиозната свобода.

На втората година от своето управление, президента Тръмп направи публично видео обръщение  адресирано до „Поход за живот”.  Миналата година го направи лично (присъствайки на похода). Доналд Тръмп е единственият президент на власт в Американската история, който е говорил  публично против абортите.

По-долу е целият текст от неговата реч, предоставен от LifeNews:

„Много съм горд, че мога да приветствам хиляди семейства, ученици и хора от всички религии и среди, в столицата на страната ни за 46-ия годишен  „Поход за живот”.

Това е движение основано върху любовта, благородството и достойнство на всеки човешки живот.

Когато погледнем в очите на едно новородено дете, виждаме красотата в човешката душа и величието на Божието творение. Знаем, че всеки живот е ценен и си заслужава да се брани. Като президент, винаги ще защитавам първостепенното право, записано в нашата Декларация за Независимост – правото на живот.

През първата ми седмица на власт, възстанових политиката в Мексико Сити. Предприехме резки действия, за да защитим религиозната свобода на доктори, медицински сестри и благотворителни организации, като „Little Sisters of the Poor. Направихме  ново предложение, което забранява „Title X  финансиране на клиники, които извършват аборти. Подкрепяме любящия избор за осиновяване и приемна грижа, включително чрез подкрепата на религиозни организации за осиновяване.

Също така подкрепям усилието на Американският Сенат да направи Hyde Amendment постоянен, което забранява финансирането на абортите. Днес подписах писмо до Конгреса, за да подчертая, че ако ми изпратят каквото и да е  законодателство, което отслабва защитата на човешкият живот, ще наложа вето. Всяко дете е свещен дар от Бога.

Лозунгът на таз годишният „Поход за живот” гласи: „Всеки човек е уникален, от първия си ден.”

Това е наистина много важна и вярна фраза, „уникален от първия си ден“.

Искам да изкажа моите благодарности към всички американци, пропътували страната, за да бъдат тук, на „Поход за живот”. Моите специални благодарности и на всички тези млади хора, които ни дават надежда за бъдещето.

Заедно ще се борим за спасяването на неродените деца, за да могат те да  имат шанса да живеят и обичат, да преуспяват и мечтаят, да благославят нацията ни и  да достигнат техният пълен и славен потенциал.

Благодаря ви и нека Бог благослови вас, семействата ви и цяла Америка!"

 

Превод: Емануила Хараланова

Източник

 

Категории: Етика, Закон, Образование, Общество, Семейство, Държава